Choď na obsah Choď na menu
 


O nás

21. 5. 2010
  O nás

 

1.jpeg

 

Sme partia piatich priateľov, nadšencov a vyznávačov dobrého piva zo slobodného kráľovského mesta Skalica, ktorí sa jedného dňa rozhodli pre Homebrewing – varenie piva v malom rozsahu pre vlastnú potrebu. A keďže okrem dobrého piva a hokeja nás spája aj rocková hudba, tak k nápadu o domácom pivovare došlo práve na jednom hudobnom festivale v Čechách pri popíjaní výborného svetlého kvasnicového pivečka  28. novembra 2009 a už 19. decembra sme varili naše historicky prvé pivo.

 

Prvé "hrncové" várky boli len tridsaťlitrové a chuť veľká, takže opäť netrvalo dlho a zariadenia na varenie sme prispôsobili väčšej kapacite várky. Za názov nášho kvasnicového nefiltrovaného piva sme si vybrali najvyšší kopec nad našim mestom Vintoperk (316 m.n.m.), ktorý je súčasťou chránenej krajinnej oblasti Biele Karpaty. Informácie čerpáme najmä z inernetu, boli sme aj na jednej príjemnej exkurzii domáceho pivovaru na neďalekej Morave a už teraz sa tešíme na našu prvú súťažnú degustáciu domácich pív, kde si budeme môcť vymeniť doterajšie skúsenosti s ďalšími domácimi výrobcami piva. Veľkú radosť máme z pozitívnych ohlasov našich rodinných príslušníkov a priateľov na kvalitu nášho moku. Tieto nás povzbudzujú a motivujú do ďalšieho vylepšovania varenia a dúfame, že pri ňom zotrváme čo najdlhšie, čím by sme chceli dôstojne pokračovať v bohatej histórii skalického pivovarníctva.

   

Náš minipivovar funguje na nekomerčnej báze, pivo varíme iba pre nás, rodinných príslušníkov a priateľov v zákone určenom limite pre domáce varenie piva.

 

vintoperkvsetci.jpg

 

Tento koníček si síce vyžaduje veľa času, ale odmena stojí vždy zato, pretože pocitu keď sa človek napije vlastnoručne uvareného piva sa nič nevyrovná. Je to vášeň, radosť z úspechu, ale aj možnosť objavovať niečo nepoznané a čeliť novým výzvam. Je však k tomu treba toleranciu a podporu zo strany vlastnej rodiny, pretože bez toho by sme boli vopred odsudení na neúspech a za to sme im všetci veľmi vďační.

 

Ochutnajte teda pivo pre gurmánov, pivo skutočné, živé, takzvané kvasnicové. Mok plný chuti. Pivo natoľko chuťovo výrazné, že nemusí každému na prvý raz chutiť. Ide o zvyk. Ale sme si istí, že skôr alebo neskôr sa do neho bezhlavo zamilujete, tak ako my.

 

 

Nazdravie a daj Boh šťastia!