Choď na obsah Choď na menu
 


Bizonnacucky VINTOPERK

22. 5. 2011

 

Bizonnacucky VINTOPERK

 

 

Tak ako aj tretí recept Qaurglee a la VINTOPERK, takisto aj (zatiaľ) štvrtý recept na výrobu lahodnej pochutiny k pivu Bizonnacucky VINTOPERK prinášame opäť (v pôvodnom znení s titulkami) z nemeckého vývojového strediska firmy VINTOPERK, ktorého zaslaním dokázali vedeniu firmy Vintoperk ich kvalitu nemeckej precíznej práce a ich plnú loajalitu napriek tomu, že o ich nápady je vo svete piva obrovský záujem a do dnešného dňa evidujú záujem celkom 48 svetových pivovarov o ich produkty. Vielen Dank liebe Kameraden!

 

 

 

BIZONNACUCKY  VINTOPERK

 

Ide o susene maso kereho priprava vychadza ze staroci ovjereneho indianskeho

spusobu konzervovani bizoniho masa susenim. Ide o modifikovanu recepturu specialne zamjeranu na konzumaciu k pivu alebo len tak. Ide vlastne o suseny steak. Zvachanim cucku tehoto suseneho masa vam v hubje exploduje stavnaty, prepeceny steak a uz nigdy vic nebudete chcet nic ineho.

 

Bizonnacucky:

- vynikajuca pochutka k pivu

- zahana hlad uz po konzumacii 2-3 kusku

- zmirnuje napjeti po hadke z manzelku

- zmirnuje napjeti pred, pocas aj po kazdem zapasi slovenskej reprezentacie   (hlavne fotbal a hokej)

- zmirnuje pocit zavisti a hnevu ked cesi vyhravaju

- rozvazuje jazyk pri posedeni s kamaradama

- evokuje nove myslenky a napady

 

 

Co potrebujeme a jak natrhat bizona na cucky a jak ho vysusit:

 

Hovjezi maso, cim vic tym lepsi

Sojovu omacku

Worcestrovu omacku

Med

Kecup

Koriander ( semenka ) neni bezpodminecne nutne

Sul  ( morska )

Cesnek

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovjezi si nechame uz u masara narezat na tenke platky alebo si narezeme sami.

Platky by mjeli mjet asi 0,5 cm, ale neni problem, ked budu aj tensi alebo aj trochu hrubsi. POZOR !!! Dulezite je aby maso bylo narezane „po vlakne“ a ne napric vlaknem.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takze asi takto by to mjelo vypadat. Okraje, gde je tluste, alebo nejake slachy alebo blany ocistime a okrajame.

 

A potom nakrajame maso na asi 2-3 cm siroke pasky. POZOR!!!! Krajame zase

„po vlakne“

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OK, to by sme mjeli a fcil si pripravime marinadu:

 

3 lyzice sojovky

3 lyzice vorcestrovej omacky

2 lyzice medu

2 lyzice kecupu

2 lyzice oleja

2-3 strucky cesneku

2-3 lyzice oleja

 

Toto fsecko dobre promisame. V tejto faze sa otvira prostor pro individualni dochuteni. Podla chuti mozete pridat jednotlivych zlozek, az vam vznikne chut kera vam najvic pasuje.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrázok 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrázok

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A marinada je hotova. Zatat ju odlozime na bok.

 

Koriandrove semenka dame do hmozdira a rozdrtime. Fajnsmekri mozu predtym koriandr oprazit nasucho a velmi kratko v hrnecku alebo na panvicke.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OK, mame vsecko hotovo a fcil to dat dokopy.

Narezane pasky hoveziho „Bizon na cucky“ poklademe do plochej misky alebo inej nadoby.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasky klademe pjekne na husto, vylozime celu plochu.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potirame nasu marinadu…..a poradne. Nesetrit, popripade dorobit dalsi misku marinady.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po natreti kazdej vrstvy posolime morsku solu, pozor lebo v marinade je uz dost slana sojovka. A posypeme zlahka koriandrem.

 

Tymto spusobem vrstvime do misky az ju vyskladame vseckym masem.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jednoduchsi spusob je jednoducho dat maso do sacku, zalet marinadu a zavrity sacek dobre premisat.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dobre a fcil vsecko dame odpocinut do lednicky asi na 24 hodin. Otevreme si pivecko a oznamime manzelke, ze zajtra sa bude susit bizon, nech nezavadza v kuchyni. Popripade pozveme kamaradu aby pomohli s ochutnavanim.

 

Den 2.

 

Po rozbaleni masa vam uderi do nosa ta nadherna vuna fseckych tych specii kere sa pjekne premisali a spojili.

Maso vylozime na kuchynske uterky a dobre vysusime. POZOR!!!!! Maso neumyvame.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vcil sa blizime do finale:

Kusky masa poklademe na rost.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alebo na plech a papir na peceni.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POZOR!!!! Kusky masa by sa nemeli navzajem dotykat.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sup s tym do truby.

POZOR!!!!!!! Susime na 50-60 st. Ked mame horkovzdusnu, pustime aj luft.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POZOR!!!!!! Dverka od truby nezavreme, musa byt pootevrite. Strcime tam napr. Varesku.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OK a takto to vypada na zacatku susena.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V tento moment si zasluzime otevrit si pivecko. Pri popijani si vychutnavame omamnu vunu, kera sa zacina v kuchyni sirit.

OK a vcil trpezlivost, susime nekolko hodin. Toto zalezi na hrubke masa, jake sme si narezali. Obcas …..asi tak raz za hodinu do truby nahledneme a popripade maso pootacame. Znamka, ze je secko OK je, ze maso zacina krasne tmavnut a tvrdnut.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hmmmmmmm to je vuna, to je farba!!!!!!!

 

POZOR!!!!! V tejto fazy pravdepodobne dojde za vama manzelka a zacne vam vycitat, ze takto ta truba zezere moc elektriky a ze sa to aj tak nebude dat zrat.

Toto treba vydrzat a poznamenat neco jako „milacku, az to ochutnas, tak na elektriku zapomenes“

 

Po par hodinach sa to zacne rysovat.

Asi po takych 4-6 hodinach pomaleho susena je hotovo.

Nakolko sme pravdepodobne narezali maso rozlicnej hrubky budeme aj postupne odebirat z truby. Ty kere sa susili na roste budu skurej hotove, jak ty kere sa susili na plechu.

 

 Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konzistencia : tuhe ale este mirne pruzne, nesmi sa lamat.

Farba tmavo hneda az bordovo-cerna.

A vuna ! Hmmmmmmm

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nechame vychladnut a nakrajame na „cucky“.

 

Dame do sacku. Spravne vysusene vydrza nekolko tydnu. Garantujeme, ze Bizona na cucky podla tehoto receptu skonzumujete za 1 den.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BIZONNACUCKY   VINTOPERK

 

Daz Bog

 

 

Dr.Sused

Cheffdesigner des

Entwicklungslabors

der Brauerei VINTOPERK

Filiale Deutschland

 

Biergenußstrasse 25

90256 Hefe-Weizenberg

Niedersachsen

Deutschland

 

 

Alles gute!