Choď na obsah Choď na menu
 


Qaurglee a la VINTOPERK

23. 5. 2011

Qaurglee a la VINTOPERK

 

 

Po prvých dvoch receptoch priamo z "centrály" (násho pivovaru) Utopence VINTOPERK a Cassoulete VINTOPERK vám tretí recept Qaurglee a la VINTOPERK prinášame tentoraz (v pôvodnom znení s titulkami) z nemeckého vývojového strediska firmy VINTOPERK, v ktorom team vývojárov na čele so šéfdizajnérom Dr. Hans-Joachimom Susedom takmer neprtržite tvrdo pracuje na rôznych pochutinách k pivu VINTOPERK, len aby nám pomohli šíriť jeho chuť a slávu po krajinách európskych aj neeurópskych, čoho si nesmierne vážime a sme im za to nesmierne vďační. Vielen Dank liebe Freunde!

 

 

 

Quarglee a la VINTOPERK

 

 Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co fsecko potrebujeme:

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Qvargle, najlepsi klasicke olomoucke syrecky

2.Par trojuhelniku taveneho syra

3.Trochu masla

4.Kmin, Sul, mleta paprika, bobkovy list.

5.Cibula

6.Zavareninovy pohar

7.Chirurgicku rukavicu

8.A to najdulezitejsi: Pivo Vintoperk alebo aj pivo menej zvucneho mena.

 

 

 

 

POSTUP:

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qvargle nakrajame na kostecky.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

….a dame ich do vetsiho zavareninoveho pohara. Doporucujeme 5 litrovy

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pridame za hrst kminu

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A par listku bobkoveho listu

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A zalejeme pivem asi do pulky az tristvrte objemu qvarglu

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Asi takto.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na pohar navleceme gumovu rukavicu, popripade utesnime inym spusobem.

Proc akurat gumovu rukavicu? Uvidite za chvilu

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pohar ulozime za okno na teple misto, najlepsi na slunko.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zbytek piva nalejeme do pohara a vypijeme alebo vypijeme primo z flasky

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvu kontrolu fermentacie qvargli prevedeme asi za 2 dni

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gumova rukavica na obrazku vpravo sa zacina zdvihat a indikuje nam, ze fermentacia je v plnem prude a mozeme pokracovat. Tehoto stavu je mozne dosahnut za 4-6 dni.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opatrne zlejeme pivo z poharu a vznikly maglajz vylejeme do misky. Mozeme po prvykrat ochutnat. Hmmmmmmm.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nakrajame si cibulku

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A pridame do misky ke kvarglam.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Trochu cervenej sladkej mletej papriky

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A syr. Nebojte sa pridat aj vic jak 3 trojuhelnicky kvuli konzistencii, chut ani vunu kvargli tym aj tak neovplyvnite.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Este trochu soli a mleteho korena….

 

Obrázok  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 …a misame

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na zahusteni pridame maslo alebo dalsi trojuhelniky syra.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mame hotovu variantu Classic. Dobru chut.

 

 

Gurmani sa potesa s variantu Classic a urobja este nasledovne:

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridanim medu do varianty Classic dostanu nezapomenutelne:

Quarglee a la VINTOPERK (Sweet)

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridanim Chilli omacky podla chuti vznika varianta:

Quarglee a la VINTOPERK (Hot)

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOBRU CHUT! A nezapomente:

Doporucuje sa zapijat pivem VINTOPERK

 

 

 

Dr.Sused

Cheffdesigner des

Entwicklungslabors

der Brauerei VINTOPERK

Filiale Deutschland

 

Biergenußstrasse 25

90256 Hefe-Weizenberg

Niedersachsen

Deutschland

 

 

Alles gute!