Choď na obsah Choď na menu
 


Tavanacucky VINTOPERK

21. 5. 2011

 

Tavanacucky VINTOPERK

 

 

Obrázok

 

 

Pri tvorbje tejto nezapomenutelnej pochutky, tejto explozii vasne, rozkose a extazy v hubje sme vychadzali z jednej starej mudrosti:

 

„Ked si chce zena po styricitke udrzat chlapa, musi sa postarat o dve zakladne veci: aby mnel ten jeji plny zaludek a prazdny pytlik“

 

Kazdemu chlapovi je hned jasne, ze toto stare „mudro“ vymyslel chlap. Jaka skoda, ze naprosta vjetsina zen tuto mudrost nikdy nepochopila. Je len velice malo tych, kere sa teho drza a svojeho chlapa takto rafinovane ovladaju.

 

Tento recept je urceny prave pro tyto znalkyne zivota jako odmena za tu drinu, keru s nama obcas maju. V malej nadeji, ze tajne ingrediencie v temto recepte by snad mohli aj ze zbyvajuceho poctu zen urobit one znalkyne zivota, navrhujeme aby Tavanacucky byla servirovana fseckym.

 

Takze chlapi: Vyhrnut rukavy, otevrit si pivenko a podme na to!!!

 


Co potrebujeme?

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asi 1 kg morcacich prsicek….cim vic tym lepsi

Sojofku

Hnedy cukr

Kecup

Worcestrovu omacku

Cesnek

Cerne koreni

Sul

Mlety zazvor…..ale ked neni nevadi

Olej

 

 

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zacneme Sojofku, nalejeme do misky asi tak 4-5 polefkovych lyzic

 

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridame asi 2 polefkove lyzice hnedeho cukru

 

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Par strucku cesneku

 

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lyzica mleteho zazvoru……neni nutne

 

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2-3 Lyzice oleja

 

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2-3 lyzyce worcestrovej omacky

 

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dobre zamisame, podla chute dodame este trochu soli, korena. Tady sa nechava prostor chlapovej fantazii, pridame este trochu kecupu, kdo chce da tam trochu Curry alebo ostrej omacky alebo papriky atd., atd.

 

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maso nakrajame pokad mozno po vlakne, Najlepsi je dat si maso trochu zamrazit, aby bylo trochu tuhsi a potom ho nakrajat nozem alebo dokonca na krajaci chleba alebo pilku na maso. Platky by meli byt par milimetru hrube. Z nich potom narezeme pasky.

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asi takto.

Obrázok


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A zalejeme nasu omacku.

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A v sacku dobre prohneteme a promisame.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A dame na 12-24 hod do lednicky.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na dalsi den rozlozime ty cucky na kuchynsky papir a dobre vysusime.

Obrázok



 

 

 

 

 

 

 

 Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poklademe na rost, alebo na plech pokryty papirem na peceni a sup s tym do truby.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Susime asi 6 hodin na 50 st. Pozor do dveri od Truby strcime varajku.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A samozrejme nezapominame sa napit pivenka.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asi tak raz za 2 hodiny skontrolujeme jak to vypada a otocime ty nase cucky.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po vysuseni by meli byt skoro na beton tvrde, nekere budu aj skurej, proto ty hotove postupne odebirame.

 

 

Obrázok  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nakrajame.

 

Obrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A to je secko. Pracne ale prevelice dobre.

 

TAVANACUCKY VINTOPERK

 

Dobru chut!

 

Daz Bog

 

 

(schon wieder)

Dr.Sused

Cheffdesigner des

Entwicklungslabors

der Brauerei VINTOPERK

Filiale Deutschland

 

Biergenußstrasse 25

90256 Hefe-Weizenberg

Niedersachsen

Deutschland

 

Alles gute!

 

Obrázok